Att blogga

Att välja bloggnamn och ämne

blog

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om att börja blogga. När man har bestämt sig för att man vill börja blogga är det ju några saker att ta ställning till. Man måste komma på ett namn på bloggen. Innan man bestämmer sig kan det vara bra att veta ungefär vilket eller vilka ämnen man kommer blogga om. Om man vill vara bred i sina ämneskategorier kan det vara bra att ha ett namn som är ämnesneutralt. Den här bloggen heter ju almiel och alltså har jag inte låst mig till ett enda ämne utan jag har flera kategorier här, eftersom jag är intresserad av så många olika saker har jag inte kunnat begränsa mig till ett enda ämne 😀 Namnet almiel är förstås inte taget helt ur luften utan har en mycket viktig betydelse för mig 🙂 Jag har även en finskspråkig blogg, Ruotsinsuomalaisittain. Där antyder redan namnet att bloggen drivs av en finsk person som bor i Sverige 😀 Men i det ryms ju många ämnen. Välj också ett namn som du kan hålla fast vid. Det finns bloggare som har bytt namn på sina bloggar, men har man byggt upp en följarskara riskerar man att förlora en stor del av dem om man helt plötsligt byter namn på den blogg som de är vana att klicka sig in till. Rekommenderas inte. Utan välj namn noga med ett långsiktigt tänk.Sen får man kolla om namnet man vill ha är ledigt. Annars får man fundera mera 🙂

 

Ämnen ja. Vad ska man blogga om? Idag finns hur många bloggar som helst, och de flesta ämnen finns nog med bland redan befintliga bloggar. Men välj ändå det som du känner mest för, annars blir det svårt att behålla intresset för att driva bloggen nån längre tid. Och för att nå framgång med sin blogg, om man nu vill det, måste man ge det tid. Det kommer inte gå över en natt. Så välj ämnet/ämnena som du brinner för.  Jag skriver om några av de saker som jag är mest intresserad av, så som handarbete, bloggning, recept och ekologiska tips och DIY.

Man kan till exempel blogga om sin hunds ras, allt som är speciellt med den rasen.

En blogg om barnkläder. Detta var ett av mina största intressen de första åren som jag bloggade. Jag bloggade dock inte enbart om barnkläder.

Matblogg med en massa goda recept.

Astrologi & horoskop.

Träning och hälsa.

Flätor & frisyrer.

Ja, det finns många ämnen man kan skapa en blogg av. Välj det som DU tycker mest om.

I den här serien om bloggning har jag tidigare också skrivit om olika sätt som man kan tjäna pengar på med sin blogg. 

 

Allt gott!

Kati

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply