Att blogga

På vilka sätt kan man tjäna pengar med sin blogg

Tjäna pengar online

Innehåller annonslänkar

Häromsistens skrev jag lite snabbt om olika sätt som man kan tjäna pengar med sin blogg. Nu tänkte jag att vi dyker lite djupare i några av de olika sätten som man kan använda. Varför vill man tjäna pengar på sin blogg? Alla vill naturligtvis inte det, men många vill nog det. Många kanske tänker att det är omöjligt och provar inte ens. Sån var jag tidigare 😀 Jag bloggade enbart för nöjes skull. Det gör jag fortfarande, men jag har insett att jag lika gärna kan försöka få en liten extrainkomst av allt detta i alla fall 😀 Och dit har jag kommit nu. Och jag vill dela med mig av mina erfarenheter av allt detta.

Jag vill dock säga att det är inga stora summor jag får ihop av allt detta, men många bäckar små brukar jag tänka 😀 Dessa sätt använder jag för att tjäna pengar med min blogg:

 

Google AdSense

Google AdSense. Detta är det sätt som jag började använda först, för många år sedan med min första blogg Ruotsinsuomalaisittain. Man registrerar sig hos Google AdSense och får lägga in annonser via dem i sin blogg. Man får välja vart i sin blogg annonserna ska vara, men man kan inte välja vilka annonser som visas, utan AdSense matchar annonser med din webbplats baserat på ditt innehåll och dina besökare. Annonserna varierar alltså. Genom Google AdSense tjänar man per klick på annonsen. Man får inte klicka på sina egna annonser. Man måste komma upp i en viss summa för att få en utbetalning, summan är 700 Sek just nu. Så här kan en AdSense annons se ut: 

Affiliate marknadsföring

Affiliate marknadsföring. Det finns många olika affiliatenätverk som man kan registrera sig hos och genom dem få möjlighet att antingen lägga in annonser eller annonslänkar för olika företag. Väldigt många företag har affiliate marknadsföring, så du kan söka och se om just ditt favoritföretag använder sig av det. Med affiliate marknadsföring är det vanligt att man får betalt en liten provision om någon klickar på din länk och handlar något från företaget i fråga. Detta kostar inget extra för den som klickar. Jag använder mig av bland annat affiliate nätverken Tradedoubler, Adtraction och Awin. Awin har jag alldeles nyligen börjat använda, så dem har jag inte så mycket erfarenhet av.

Så här kan en affiliate annons se ut:

 

Sponsrade samarbeten

Sponsrade inlägg. Alltså samarbeten med olika företag. Det kan gå till så att ett företag kontaktar dig och föreslår ett samarbete med din blogg. Eller så kan det vara du som tar kontakt med ett företag som du tycker skulle passa din blogg. Sen kommer ni gemensamt överens om hur samarbetet ska se ut. De kan se ut på många olika sätt. Några av mina samarbeten är dessa:

Outfit från Dress like Marie, fri frakt och tävling

Psst: I inlägget här ovan finns en tävling där du kan vinna ett par snygga jeansleggings. //Tävlingen avslutad

Yo Zen

Mössa från VAI-KØ och en rabattkod

 

Dessa sätt är de som jag har använt och använder mig av. Det finns fler sätt, man kan till exempel sälja egna produkter eller tjänster eller skriva en e-bok eller e-kurs.

Så, nu har du förhoppningsvis lite mer kött på benen när det gäller den potential som din blogg faktiskt har att hjälpa dig skapa en liten extra inkomst.

 

Allt gott!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply