Clothes and style Damkläder

Anna Ruohonen Paris

I samarbete med Anna Ruohonen Paris

Anna Ruohonen Paris

Igår på vår mysiga sommarutflykt hade jag på mig kläder från den finska designern Anna Ruohonen. Hennes eget märke heter Anna Ruohonen Paris. Hon är sedan många år bosatt i Paris och skapar hållbart och ekologiskt ansvarstagande mode som är en mix av Nordisk minimalism och Fransk elegans. Ett tidlöst mode som bringar skönhet i vardagen. Här gäller också kvalitet framför kvantitet, då en del av kollektionen enbart sys upp på beställning, så att inget ska behöva slängas utan allt blir använt.

Anna har en lång och framgångsrik karriär både i Finland och i Frankrike. Hon har designat för många olika projekt genom åren, bland annat smycken och prints för flera finska märken såsom Nanso, Aarikka och Finlayson och kostymer för Fransk film och teater. 2017 vann hon Kaj Francks designpris som är ett av de mest eminenta designpriserna i Finland.

Ett citat av Anna Ruohonen som jag verkligen gillar är detta:

”I am interested in the ways people are individual, personal and asymmetric. The clothes only come alive and find their final form once worn by somebody. Everyone is beautiful in her own way. What matters is the style, not the age nor the physique.” (Anna Ruohonen)

Man känner verkligen kvaliteten i kläderna. Detta är kläder som håller och kommer finnas i min garderob i många år. De är tidlösa och blir därmed aldrig omoderna. Bekväma och fina och jag bär dem med glädje och stolthet över att mina landsmän är så framgångsrika och duktiga.

AR PARIS

Då toppen är enfärgad kan den kombineras med det mesta. Igår hade jag dem tillsammans med ett par färgglada byxor från Indiska. Byxorna köpte jag för ett par år sedan. Även armbandet är från Indiska.

Idag hade jag istället ankellånga jeans från Bik Bok med toppen. Espadrillosen är från Bon Prix.

Både klänningen och toppen kan man använda på sommaren likväl som på vintern. På vintern blir det till exempel snyggt att ha en cardigan tillsammans med toppen. Och varma strumpbyxor under klänningen så är man redo för det mesta.

Klänning & topp Anna Ruohonen Paris

 

Allt gott!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply