Clothes and style Damkläder

Vinterstövlar

I samarbete med Palmroth Original

Vinterstövlar

Vintern biter sig fortfarande fast med riktigt kalla nätter, ner till närmare -20 grader. Dagarna är dock inte så kalla längre och nu de senaste dagarna har vi fått njuta av solen också. Och snö finns det fortfarande kvar mycket. Det är många år sen vi sist hade en sån här riktig vinter. Det är stora snöhögar överallt och mycket snö invid vägarna så de ibland skymmer sikten när man ska svänga ut i korsningar. På mitt jobb på handelsträdgården känner vi också av vädret, men arbetet med alla växter pågår för fullt ändå. Men nog längtar vi efter värmen och våren 🙂

När det är vinter behövs ju bra vinterskor. Jag använder mest varma stövlar på vintern. Dessa som jag har på mig på de här bilderna är från Palmroth Original och de är riktigt varma och bekväma. Och snygga förstås 🙂 De är gjorda av vattentät mocka med insida av fuskpäls. Man kan även vika ner kanten på stövlarna för att få fram en pälskant. Det är nästan som två stövlar i en, då de ju kan varieras på detta sätt.

Palmroth Original designar och tillverkar skor i hög kvalitet i material som tål väder och vind. Företaget grundades år 1928 av Pentti Palmroth. Senare studerade hans söner Pertti och Juhani skodesign utomlands och i början på 50-talet började Pertti blott 21 år gammal designa skor i sin fars företag. 1952 designade han sandaler till Finlands miss Armi Kuusela, inför Miss Universum-tävlingarna. Armi Kuusela blev världens första Miss Universum, och Palmroths skor blev mycket populära i Finland. 1958 lanserades de första designen för internationella marknaden, och de blev mycket framgångsrika i Europa och Nordamerika. 2012 tog tredje generationen Palmroth- Perttis son Mikko, över företaget.   och med det började ett nytt kapitel i företagets 90 åriga historia. Palmroth Originals skor säljs i över 20 länder.

Vinterstövlar

Vinterboots

Blus Gina Tricot // jeans Esmara by Heidi Klum // vinterstövlar Palmroth Original

 

Allt gott till dig!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply