Clothes and style Dagens Outfit Damkläder

När dottern får välja kläder till mamman

Kläder. Något som vi alla, nåja de allra flesta av oss, använder varje dag. Hur väljer vi vad vi ska sätta på oss på morgonen? Väljer vi utifrån det vi verkligen tycker är finast och som känns skönast att ha på sig? Eller har vi en liten rackare som sitter på vår axel och säger att det där kan du inte ha på dig, vad ska folk säga om du går ut med den där tröjan eller de där byxorna? Den där kjolen kan du ju inte ha med den där toppen, de passar ju inte ihop! Men vem bestämmer vad som passar och inte passar ihop??!

Jag tror att det är ganska vanligt att man tänker på vad andra tycker om ens klädsel. Kläderna sänder ju ut signaler, vare sig vi vill det eller inte, och som andra sen tolkar genom sina glasögon. Men barn tänker inte så. Om ett barn får välja kläder själv kan man få se de mest fantasifulla kombinationer av plagg. De väljer helt enkelt det som de genuint tycker mest om. När slutar man att våga klä sig som man själv vill? Vid vilken ålder börjar man fundera på vad andra tycker om ens val av kläder?

Jag har så gott som alltid låtit min dotter själv välja vad hon ska sätta på sig för kläder, förutsatt att det stämmer med årstiden då. Hon ska ha ordentliga kläder, men hur hon kombinerar ihop sina outfits är hennes beslut. Och det är riktigt kul att se hennes egen smak komma fram.

Igår frågade hon mig om hon fick välja vad jag skulle ha för kläder idag. Och det fick hon så klart 🙂 Resultatet ser du i dessa bilderna. Tröjan har jag använt några gånger men leggingsen köpte jag för flera år sen, och de har sedan dess hängt på en galge i min garderob, aldrig använda. Jag tycker det blev en fin outfit 🙂

Se även När dottern får välja kläder till mamman: vol.2

Våga välja sådana kläder som du själv gillar mest. Strunta i vad andra kanske tycker om ditt val av outfit. Eftersom vi ändå måste bära kläder, i alla fall här i kyliga norden, kan vi lika gärna välja kläder med glädje.

Min duktiga dotter ❤ Stylist och fotograf den här dagen 🙂

 

Ha en fin kväll!

Kati 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply