Eko - tips och DIY

12 ekologiska produkter som jag använder

Inlägget innehåller annonslänkar

Ekologiskt

Det finns oftast ett ekologiskt alternativ

Det är ju flera år sen nu som jag började byta över till mer naturliga och ekologiska alternativ med de flesta saker. Både matvaror, smink och hudvård mm. För nästan alltid finns det ju ekologiska alternativ. Här är tips på ekologiska produkter som jag använder. De flesta av dessa produkterna beställde jag från Jordklok.se.

Ekologisk tvål

Ekologisk handtvål från Avril med en ljuvlig doft av apelsin. Man känner verkligen att denna gör gott för händerna. Fler ekologiska tvålar finns HÄR, HÄR och HÄR.

 

Ekologiskt läppbalsam

Av alla ljuvliga ekologiska läppbalsamer så är nog detta bland dem allra ljuvligaste 😀 Hurraw läppbalsam med baobab och banan. Underbar doft av banan. Fler ekologiska läppbalsam hittar du HÄR, HÄR och HÄR.

Jag använder även Burt´s bees läppbalsam mycket. Finns i flera olika varianter. Se nedan☟

 

Håret färgade jag med henna i ca ett och ett halvt år. Det var för fyra år sen. Eftersom jag har långt hår så har jag ju fortfarande henna kvar i längderna. Så henna är en permanent färg. Älskar dock färgen och glansen som håret får av det. Funderar starkt på att återgå till henna igen… Börjar dock med en naturlig örtfärg som ska ge en nötbrun färg. Men den innehåller även lite henna.
Sante Naturlig Hårfärg av örter, 100 g | Fler naturliga hårfärger hittar du HÄR, HÄR och HÄR.

 

Detta är första gången jag använder Burt´s Bees hårbalsam. Men inte sista, det kan jag garantera efter att ha provat denna! 😀 Konsistensen… doften…  Jag har ju börjat använda mig av balsammetoden igen. Jag gjorde det för några år sedan också, i några månader. Håret blev mjukt, starkt och… lockigt 😀 Jag har ju självfall i mitt hår, och när jag tvättade mitt hår med balsammetoden blev håret ännu mer lockigt. Burt´s Bees balsam med baobab är godkänt att använda i balsammetoden. Jag anväder detta som vårdande balsam just nu. Mer om balsammetoden kommer i ett annat inlägg så småningom, längre fram i sommar då ni får se före och efter-bilder på mitt hår 😀

Burts Bees More Moisture Baobab Conditioner, 295 ml | Fler ekologiska balsam hittar du HÄR, HÄR och HÄR.

 

Eko mascara
Den ekologiska mascaran jag använt mest är denna från Avril. Är nöjd med den. Men fler att välja bland finns HÄR, HÄR och HÄR  🙂
I mitt paket från Jordklok fanns även en liten gåva 🙂 En tepåse med Pukka te. Tack så mycket 🙂
Ekologiska schampon och ett spraybalsam från Urtekram. Schampot är godkänt som sista-schampo innan no poo-hårvård.  Fler ekologiska schampon finns HÄR, HÄR och HÄR.

 

Ekologiskt tvättmedel
Ekologiska tvättmedel finns bland annat HÄR och HÄR.
Ecover Diskmedel Pomegranate & Fig, 450 ml |Fler ekologiska diskmedel finns HÄR och HÄR.

 

Önskar dig en riktigt fin dag!

Kati

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply