Eko - tips och DIY

Att bleka hennafärgat hår

Innehåller adlinks

Konventionella hårfärgningsmedel innehåller en mängd olika kemikalier som inte är så bra för oss. Så när jag började gå över till mer och mer ekologiskt för några år sedan, var ju hårfärg något som jag ville hitta i en giftfriare variant.Jag blev nyfiken på henna, och började färga mitt hår med det. Gjorde det i kanske ett och ett halvt år. Tyckte om glansen som håret fick, och det blev mjukare och kändes friskare. Henna finns att köpa bland annat HÄR. Men tröttnade sen och ville ha nåt annat än rött (eller morotsorange). Men henna är ju permanent färg och inte så lätt att färga över.

Henna hår

Första gången jag gick till frisören för att färga över hennan  färgade de i mörka nyanser.

 

 

Efter ännu ett halvår eller så var det åter dags för ett besök hos frisören. Den här gången skulle vi bleka håret. Jag satt i fem timmar, och visst blev det ljusare. Men eftersom det fortfarande är henna kvar i håret så hade håret ändå en gyllenröd ton. Eller lejongul 😀 Men det tycker jag inte gör något. Däremot så blev håret VÄLDIGT slitet av blekningarna. Och helt blont fick jag det aldrig, inte efter två tillfällen med blekning hos frisören.

Hennan försvinner som sagt inte, man får vänta tills håret har växt och sen klippa bort det. Just nu är jag i valet och kvalet igen… ska jag färga håret med vanlig hårfärg nästa gång, eller ska jag gå tillbaka till växtfärger igen… Det som är tråkigt med naturliga färger, som till exempel henna, är ju att då är man mer eller mindre låst vid det en lång tid framöver sen.

 

Går det att färga över hennafärgat hår? -Ja, men det kommer att ha en röd lyster i alla fall.

 

Går det att bleka ett hennafärgat hår? -Ja, men det sliter otroligt mycket på håret, och det kommer vara ljust med en röd (lejongul) lyster. Och just blekning av hennafärgat hår ska man nog vara försiktig med, så håret inte blir helt förstört.

Läs del 2 om hennafärgat hår  🌸

 

Ta hand om dig!
Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply