Eko - tips och DIY

Kokos & tea tree deo

*Innehåller adlinks

Den bästa ekologiska deodoranten är den man gör själv. Ja det är faktiskt så. Jag har provat många köpevarianter men hittills har ingen av dem fungerat. Så för ett par år sen provade jag att göra en egen deo. Jag trodde inte ens själv att det skulle fungera… Om det är så starka, onaturliga ingredienser i de konventionella deodoranterna så hur skulle då denna kunna funka??

Men döm om min förvåning när den här gjorde sitt jobb, till och med bättre än vanliga deodoranter…! Jag jobbade vid den tiden på en handelsträdgård, det var hårt jobb och jag kan lova att det var minst sagt VARMT i växthusen när solen gassade på… Och jag gick runt och doftade mandarin… 😀 För då gillade jag att ha eterisk olja mandarin i min deo.

 

Nu i höst har jag kört med tea tree olja istället. Ekologisk Tea Tree olja är mycket verksam mot inflammation, bakterier och svamp. Tack vare dess antibakteriella egenskaper passar den utmärkt att använda till naturliga deodoranter.

 

 

 

Kokos & tea tree deo

3 msk kokosolja

3 msk potatismjöl

3 msk bikarbonat

Några droppar tea tree olja

Smält kokosoljan i ett vattenbad. Blanda i potatismjöl, bikarbonat och några droppar ekologisk tea tree olja. Häll upp i en burk. Detta stelnar sedan till en krämliknande konsistens. Garanterat giftfritt och naturligt !

 

Coconut & Tea Tree Deo

3 table spoons coconut oil

3 table spoons potato flour

3 table spoons bicarbonate

A few drops tea tree oil

 

 

Allt gott till er!
Kati

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  CreativeYou
  maj 31, 2017 at 7:07 f m

  Vilken fantastisk idé att skapa en deo som är ekologisk. Det gillar vi verkligen så vi har tipsat om denna deodoranten på vår inspirationsblogg 🙂

  • Reply
   admin
   maj 31, 2017 at 6:56 e m

   Så kul att ni gillar det 🙂

Leave a Reply