Hälsa näring och träning

Ett av mina mål 2018: Börja träna cykling

Samarbete Cykelkraft

One of my goals this year is to start training cykling 🚴

 

I höstas var vi ju och tittade på den första upplagan av Klarälvsloppet. Det var löpning, det var rollerski och sista dagen var det 90 km cykling längs Klarälvsbanan. När vi stod där och tittade och hejade på alla som var med i loppet kände jag att det här vill jag också göra! Nästa gång vill jag vara med och cykla genom de vackert höstfärgade Värmländska skogarna.

Under vintern har det inte blivit så mycket träning och maten har varit allt annat än nyttig. Julmat, choklad… Men för ca en vecka sen bestämde jag mig för att det var dags att styra in kosten till att bli mer hälsosam igen. Så jag har den senaste veckan ätit i stort sett helt veganskt. Igår firade vi en födelsedag, så då slank det ner en liten tårtbit, men annars har jag ätit mycket frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Inget kött. Och det känns redan att det gett effekt. Jag känner mig piggare och lättare. Nu ska jag försöka få in mer träning på schemat också. Idag blev det en liten promenad i skogen, nu har ju kylan släppt lite, idag var det runt -3° Celcius. Till våren, när snön smält bort ska jag börja cykla. Då behövs ju bra cykelkläder. Ett bra tips om man letar efter cykelkläder, cyklar och cykeltillbehör är att kika in på Cykelkraft.se. Den röda cykeljackan som jag hade på mig idag finns att köpa där. Riktigt skön och värmande i thermal trikå som leder bort fukt och håller kvar kroppsvärmen.

Vad gäller kosten så tänkte jag försöka äta veganskt nu åtminstone en period framöver och se hur jag mår av det. Jag har ju varit vegetarian i två omgångar tidigare också och båda gångerna trivts med det.

 

Allt gott!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply