Handarbete Sticka

Färdiga kit för stickning

I samarbete med We Are Knitters

 

We are knitters

Färdiga stick-kit med allt du behöver för din stickning

Jag stickar ju en hel del nu, sen jag kom igång igen efter många års uppehåll vad gäller allt handarbete. Brukar leta efter stickmönster på nätet eller så hittar jag på själv allteftersom jag stickar. Men att hitta allt som behövs för ett stickprojekt är inte alltid så enkelt. Stickmönster, garn, passande stickor… Men vet ni vad? Det finns ett ställe där man kan köpa färdiga kit med allt du behöver för din stickning i ett och samma paket. Mönster, garn, stickor, nålar och till och med en lapp som man kan sy fast på sitt nystickade plagg med bland annat texten “proudly knitted by myself” 🙂 Hur coolt är inte det?! 🙂

Stället där man kan finna dessa handarbetskit, för det finns även till virkning, petit point och armstickning är We Are Knitters.

Jag håller just nu på att sticka en tröja till mig själv med ett kit därifrån. Det finns olika kategorier, allt från nybörjare till avancerad nivå. Jag valde en tröja i nybörjarnivå. Garnet är i 100% ull, somrigt persikofärgat och underbart mjukt och skönt att sticka med. Stickorna är i trä och riktigt behagliga att använda.

Stickning är verkligen avslappning för mig. Samtidigt som man skapar något så hinner man varva ner och tankarna samlas. Behövs i en ofta stressig tillvaro.

Sticka tröja

Jag vill försöka göra mer kläder själv, istället för att köpa massproducerade färdiga kläder från stora kedjor. Kläder som var och varannan man möter på gatan också har. Det känns så fantasilöst och tråkigt. Och när man gör sina plagg själv kan man ju få kläder som verkligen passar. För att inte tala om personliga plagg som man själv trivs i. Överhuvudtaget så dras jag till hur man levde förr, då man gjorde det mesta själv. Helt så kan man ju inte leva idag, men att göra lite mer från början själv, det vill jag sträva efter.

När man köper kit från We Are Knitters  så kan man även styla dem ännu mer själv sen genom att till exempel sätta fast broscher osv på plaggen.

På We Are Knitters hemsida finns tutorials, videor och en blogg för mer insiration och tips! Kika gärna in där och bli inspirerad och sticksugen 😀 Det blev jag 🙂

Garn stickning

Självklart kommer ni att få se den färdiga tröjan också så småningom! 😀

 

Önskar dig en riktigt fin dag!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply