Handarbete Sockor Sticka

Sockor stickade i Socki Fine

Annonslänkar Adlibris

Ännu ett par sockor färdiga. Dessa stickade jag i Socki Fine från Adlibris, efter ett mönster för just detta garn. Det heter Tunna sockan i Socki fine och är av Maria Rysjö. HÄR kan du klicka dig till mönstret. Det var ett enkelt mönster, men vid hälen blev det lite krångligt tycker jag. Jag är ju inte så van sockstickare, har inte stickat så många sockor än. Efter att man stickat hälen och skulle göra minskningar vartannat varv, samtidigt som man skulle sticka slätstickning på undersidan foten och mönsterstickning på ovansidan blev jag lite förvirrad 😀 Men jag fick dem klara i alla fall.

Färgen jag stickade dessa sockor i heter Mocha Sprinkle. Jag tror nästan att det blir bättre att sticka slätstickning med denna färg, för på de resårstickade partierna på sockorna kommer inte färgskiftningarna fram lika bra.

Så här står det om garnet Socki Fine hos Adlibris:

Adlibris Socki Fine är ett fint, tunt garn som består av 75 % superwash behandlad ull och 25 % polyamid och det passar därför utmärkt som sockgarn. Blandningen av ull och polyamid ger ett mycket slitstarkt garn som kan tvättas i tvättmaskin enligt anvisning. Sockor stickade i ullmixen Socki Fine ger tunnare, smidigare sockor som är perfekt som mellanlager i skor eftersom garnet leder bort fukt och gör att du håller dig torr och varm om fötterna.

Just nu väntar jag på en ny garnleverans, kan inte vänta på att få sätta i gång med nästa stickprojekt.

 

Allt gott!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply