Hår och flätor

Hennafärgat hår – del 2

Innehåller adlinks

Del 1 går att läsa HÄR 🌸

Jag färgade ju mitt hår med henna en period men valde att sluta med det för ca två och ett halvt år sedan. Jag tyckte om färgen och glansen som håret fick, men det kändes som ett alldeles för permanent sätt att färga med. För hennan går inte att tvätta bort ur håret, det försvinner endast när man klipper bort håret som man haft henna i. Jag ville ha variation. Så jag gick till en frisör. De var osäkra på hur det skulle gå att färga hår som är färgat med henna, så första gången färgade vi med mörkbruna toner med lite lila inslag. Det funkade, fast hennan lyste igenom. Andra gången var vi modigare och provade att bleka håret. Det slet väldigt mycket på håret och det hade ändå en varm gyllengul ton kvar. Men det gjorde inte mig nåt. Det enda jag inte tyckte om var hur torrt och sprött det blekta håret blev.

För några dagar sedan var jag iväg till frisören igen. Samma frisörsalong som de andra gångerna, de är grymt duktiga där. Hon klippte bort de slitna topparna, och färgade bottenhåret mörkt och gjorde lite ljusa slingor. Underhåret färgade hon i kopparrött, då det ju redan var rött ändå, av hennan. Jag skulle tippa på att ungefär halva håret fortfarande har henna kvar.

Frisören rekommenderade Goldwells Kerasilk smoothing fluid att ha i håret för att motverka frizzighet, så jag köpte den. Funkar jättebra.

 

Ha en fin dag!

Kati

No Comments

    Leave a Reply