Heminredning Vardag

A room with a view i ett 40-talshus

Utsikt från äldste sonens rum. Man ser långt bort mot bergen och ibland ligger det tjock dimma över sjön som ligger mellan husen och bergen.

Jag funderar och funderar. Har varit i kontakt med en snickare om renovering av mitt hus. Husen här i området ser alla ungefär lika ut. Mitt hus är byggt 1946. Om det är tidstypiskt vet jag inte.. Om jag renoverar det vill jag försöka bevara husets tidsanda så långt det går, men ändå få det uppdaterat… köksbänkarna är låga, spisen står i ett hörn..  Man byggde små kök på den tiden, och hade separat matrum.

Jag har tittat på gamla ritningar av huset, gjorda 1945.. badrummet är litet men det fanns badkar där i början.. Nu har vi ju badkar i badrummet i källaren. Vi har till och med ett skyddsrum… Huset ritades ju medan andra världskriget fortfarande rasade.

En del väggar har tagits bort.. både för- och nackdelar med det.

Hur såg inredningen ut när de som byggde huset bodde här…? Vad hade de för tapeter, hur såg köksinredningen ut…?

Det var en målarmästare som lät bygga huset. Det skulle vara intressant att veta mer om dem..  Japp, jag har tittat på Tv-programmet “Det sitter i väggarna” 😃

Nu ska vi ner i vårt halvmoderna badrum och dottern ska få bada. Sen hopp i säng inför tidig uppstigning imorgon bitti 😃

 

Allt gott!

❤ 

Kati

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply