Konst

Svensk konst

Samarbete med Artely

Sol, vind och vatten av AnnaMaria Lindholm (Rogberg)

I somras var jag och en kompis ute på en sommartur med våra flickor. Vi började turen med att åka till Mormors Glasscafé i Lysvik. När vi satt där sa min kompis plötsligt: “Där är ju du, Kati!”. Hon syftade på en av tavlorna som hängde på väggen. En konstnär hade utställning där och väggarna var fyllda med vackra tavlor. Och mycket riktigt, jag såg det själv också, på en av tavlorna var det fyra personer som gick på en strand, och en av dem såg exakt ut som mig! Konstnären heter AnnaMaria Lindholm (Rogberg) och hennes målningar är riktigt fina.

Jag har alltid tyckt om fina bilder. Eller bilder som väcker en känsla. Konst på natur är en favorit eftersom jag älskar naturen. På tavlan här nedanför till exempel. Jag kan riktigt föreställa mig hur jag står där och tittar ut mot vattnet och det gula huset på andra sidan stranden. Huset känns hemtrevligt. Den här tavlan väcker en känsla av sommar, trygghet och längtan ut till naturen. Den är målad av Carl Ahlman.

Över viken av Carl Ahlman

 

Jag gillar även abstrakt konst. En målning där det är färgerna och mönstren som skapar en viss stämning och känsla. Jag gillar konstverket här nedan. Målad av Gustav Hjelmgren.

Emerald av Gustav Hjelmgren

Är du intresserad av att köpa kvalitativ svensk konst, så hittar du det på Artely.se. Där finns originalkonst från många svenska konstnärer samlat på en plats.

Jag satt och kikade runt på Artelys sida häromdagen, på alla fina konstverk. Dottern satt bredvid mig i soffan och plötsligt utropade hon “mamma, den där tavlan skulle jag vilja ha på väggen”. Målningen hon menade var den här nedan, målad av Brandy Kraft.

Leucadendron Euphorbiaceae av Brandy Kraft

 

Allt gott!

Kati

No Comments

    Leave a Reply