Livet

Friskt vågat hälften vunnet

Better an oops 

than a what if

 

Det citatet stämmer ju så bra. Man klarar många gånger mycket mer än man kanske tror. Och det enda sättet att få veta är att prova. Att ge sig ut i det okända och göra något som kanske först verkar svårt eller läskigt.

En gång för länge sen var det en person som sa “och så var det ekorren som hade klättrat upp i fel gran” och menade mig. Jag var och besökte en vän, och det var fler personer där också. Herrn som sa dessa ord tyckte att jag hade hamnat i fel sällskap så att säga 😀 Men lite sån är jag. Jag vägrar att placeras i ett fack, och hålla mig enbart i det facket. Det gäller till exempel musik. Jag har en väldigt bred musiksmak, jag lyssnar på allt från hårdrock till opera. Det skulle vara omöjligt för mig att kalla mig för till exempel hårdrockare, för jag skulle inte kunna hålla mig till att enbart lyssna på hårdrock.

Jag väljer att göra saker, ge mig in i sammanhang som jag tycker verkar intressanta och roliga, men samtidigt läskiga först kanske. Jag vägrar att tänka “det där är inget för mig” om det är något som verkar kul. Man växer av att våga. När jag var 19 år åkte jag helt ensam iväg till England för att studera på en svensk folkhögskola. Jag kände ingen och jag visste ända in i det sista inte om jag skulle våga. Men jag gjorde det, och det gick hur bra som helst! En annan lite läskig sak som jag gjort är när jag åkte till Stockholm för att vara med som statist i 2010 års julkalender Hotell Gyllene knorren. Jag som inte tycker om att stå i centrum skulle helt plötsligt vara med i en filminspelning… Det gav förresten mersmak, och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att vara statist igen.

Det jag vill få fram med det här är att man måste våga för att kunna vinna. Så go for it, prova dina vingar. Du klarar mer än du tror ❤

 

Ta hand om dig!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply