Livet Loppisfynd Mat och dryck Odling Självförsörjning Vardag

Loppistur med otur

Idag var så loppisen öppen. Vi åkte ner tidigt för att vara där när loppisen öppnade kl 09.30. Dock så märkte vi att den egentligen hade börjat mycket tidigare än så. Vi gick runt ett par varv, gjorde lite fynd och fikade lite.

Min kompis fyndade en jättefin virkad väska, som säljaren berättade var köpt i USA.

Jag köpte två sjalar och ett par fina örhängen. Örhängena är handgjorda i Guatemala. Satte på mig dem direkt.

 

Ute har skogen redan börjat få höstfärger. En sån här torka har jag nog aldrig varit med om. Skogsbranden jag berättade om förra veckan är fortfarande inte släckt, den blossar upp om och om igen. Brandmän och hemvärn kämpar dygnet runt för att få bukt med den.

På hemvägen stannade vi vid ett annat loppis. Och där hände det grejer! Min kompis dotter tappade bort sin mobil nånstans inne på loppisen. Vi letade och letade, men det var som att leta efter en nål i en höstack. Vi hittade den inte. Inte nog med det, min dotter skadade sitt finger medan vi var där.

Vi lämnade den borttappade mobilen och ett antal fällda tårar av båda flickorna och åkte vidare hem till min kompis. Där fixade min kompis i ordning lite lunch.

Min dotter åt jättegoda pannkakor (jepp, även jag smakade 😀 ) och till oss vuxna fixade S quinoa, kantarellstuvning och nyskördade egenodlade grönsaker. Jättegott! Tack S 🙂

Strax var olyckan framme än en gång. Min kompis dotter trampade på en humla. Aj!

Även efterrätten var rakt från trädgården in i munnen 😀 Hallon och grönkål. Riktig mat, sån mat som gör gott.

Nu behöver gammeltanten återhämta sig efter den här dagens bravader och hoppas på en lugn dag imorgon 😀

 

Allt gott!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply