Hälsa näring och träning Recept

Mina vegetariska perioder och recept på två goda sallader

Recipe in English

Sallad med grillad halloumiost

Salladsblad

Rödlök

Potatis

Soltorkade tomater

Tomater

Grillad halloumiost

Dill

 

Jag har aldrig varit en köttvän. Redan som barn tyckte jag det var svårt att äta kött. Jag äter det, men om jag får välja så äter jag hellre vegetariskt. Jag har varit vegetarian i två perioder i mitt liv. Den första gången var hela året när jag gick i 8:an. Då var det mest för att jag tyckte synd om djuren. Jag fick gå in i köket i skolmatsalen och hämta min vegetariska mat.

Men jag hade inte tillräcklig kunskap om hur viktigt det är att ersätta kött med något annat som ger samma näringsämnen, som protein till exempel. Så jag levde ganska mycket på makaroner och majs 😀 Inte så lyckat, jag gick ner väldigt mycket i vikt och det märktes på andra sätt också att jag inte fick i mig allt jag behövde. Så jag såg mig tvungen att börja äta kött igen. Och fy va äcklig den första köttbiten smakade efter ett år utan…!Recipe in English

Sallad på hemodlade grönsaker

Salladsblad
Ruccola 
Tomat
Gurka
Lök
Fetaost
Potatis
Grillad kyckling
Sockerärtor
Dill
Rostad vitlök
Den andra gången jag var vegetarian var när pojkarna var kanske fem-sex år. Då var det mest för hälsoaspektens skull, det kändes som nyttigare att äta vegetariskt. Då förstod jag att jag måste få i mig till exempel protein också, så jag åt mycket mer varierat då. Pojkarnas pappa och pojkarna åt fortfarande kött, så jag lagade vanlig mat till dem, och vegetarisk variant till mig.
Efter ett par år så valde jag ändå att börja äta kött igen. Jag äter kött nu, men inte mycket. Jag lagar vanlig mat, med kött, till barnen, men jag äter inte så mycket av det själv. Men vegetarian är jag inte. Fisk och ägg äter jag ofta.
Något jag alltid älskat är sallader! De går ju att variera på så många sätt. Här ovan två favorit-sallader från i somras.
Önskar dig en bra dag!
Kati

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply