Livet Livskvalitet Mat och dryck Natur Resor och utflykter Utflyktstips i Värmland

Glass, jordgubbar och bad = S O M M A R

Glasscafé

Det är allt härligt med sommar! Vi har fortfarande högsommarvärme, igår var det ca 28 Celcius. Jag och min kompis Susanne tog en riktig sommartur med våra flickor. Vi åkte först till Mormors Glasscafé i Lysvik. Jag var dit för första gången förra sommaren. Flickorna badade i Fryken. Vattnet var kallt, men det är ju en stor sjö. Sen köpte vi glass till flickorna. Jag och Susanne satt och väntade på att se om det skulle bli nån glass över till oss 😀 Och det blev det ju. En sån stor glassportion skulle nog ha räckt till alla oss fyra. Min dotter valde jordgubbsglass, visgrädde och tutti frutti-strössel till oss. Gott.

Det var nån konstutställning där, det var en massa fina tavlor på väggarna. De såg först ut som fotografier men när man tittade närmare såg man att det var målningar. Plötsligt sa Susanne “där är ju du Kati!”. Och faktiskt, på en av tavlorna, den som ni kan se här nedanför, är det fyra personer som går på en strand. Hon som är näst längst till höger ser exakt ut som mig! Samma mörkbruna långa hår, samma kropp… Ruskigt likt mig faktiskt!

Konstutställning

Utsikt café

Badplatser Värmland

Badstranden nedanför glasscafét är riktigt fin.

Värmländska badplatser

Fryken badstrand

Sen åkte vi vidare för att plocka jordgubbar på Torfolk Gård. Jordgubbarna smakade himmelskt! Toppen som jag hade på mig hör till ett samarbete som kommer komma upp här på bloggen ikväll. Så kika gärna in senare 😉

Plocka ekologiska jordgubbar

Torfolk gård

Loppis Värmland

Vi mellanlandade på loppisen i Myra. Jag hittade inget den här gången.

Loppis Värmland

Lidsbron

Vi avslutade vår tur på ännu en badplats. Vi hade köpt med oss fika som vi åt där. Varför smakar alltid allt godare utomhus? Ofta har man ju olika sätt att kombinera ihop mat som kanske inte är så vanliga. Susanne berättade att hon älskar jordgubbar som pålägg på smörgås. Det hade jag aldrig provat, så naturligtvis testade jag det igår. Helt ok faktiskt 🙂

Tips matsäck

Flickorna badade länge och jag och Susanne satt på bryggan. Det var väldigt varmt så att sitta med fötterna nere i vattnet var riktigt skönt. Det svalkade lite i alla fall. Klockan hann bli mycket innan vi kom hem, så här väntade två hungriga gossar. Efter en lång och varm dag ute på vift var även jag sugen på pizza, så vi köpte hemkörning. Jag tog en vegetarisk barnpizza med bland annat mozzarella, rucola, soltorkade tomater och banan. Gott.

Vegetarisk pizza

 

Allt gott!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply