Samarbeten Smycken och accessoarer

Handgjorda smycken från Öland

Samarbete med Ateljé Johanna E

Jag vill ju helst handla ekologiskt och etiskt när så är möjligt. Det är ju ganska enkelt när det gäller mat och kläder. Men att det finns ekologiska och etiska alternativ när det gäller smycken hade jag inte så bra koll på.

Inom guldsmedsbranschen använder man vanligtvis mycket starka syror och kemikalier vid tillverkning av smycken. Och människorna som arbetar i gruvorna har många gånger haft en mindre bra arbetssituation. Det kanske man inte tänker på när man står där i en butik och ska köpa ett smycke. Men det finns bättre alternativ..  alternativ som är bra för både människa och miljö. Och som kan vara personliga och unika.

Ateljé Johanna E tillverkar smycken för hand i sin smedja på Öland. Alla metaller som hon använder är fairtrade, ekologiskt och etiskt framtagna. Man kan till exempel lämna in eget guld för att få helt nya smycken. Man kanske har ringar som inte passar eller andra smycken som man inte använder men man sparar dem av affektionsskäl. Här kan man få de smyckena omgjorda så att man kan bära dem igen. Det sparar på både miljö och plånbok 🙂

När (om) jag en dag gifter mig, så vill jag ha personliga, unika ringar. Inte något massproducerat som man kan köpa vart som helst. Då skulle det ju passa perfekt att ta de smycken jag har men inte längre använder, och få dem omgjorda till helt unika ringar för oss. Och jag vill kunna bära dem och veta att de har blivit gjorda med omsorg på ett så miljövänligt och etiskt sätt som möjligt.

Alla bilder är från Ateljé Johanna E. Kika gärna in på hennes hemsida för mer bilder och information.

 

Allt gott!

Kati

 

*Sponsrat inlägg

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply