Clothes and style Damkläder Smycken och accessoarer

Finnish Fairytale

Samarbete Mai Niemi

Hej på dig 🙂 Hoppas allt är bra med dig. Vet du, ibland känner jag av mina finska rötter starkare än vanligt. Ett sånt tillfälle är när jag upptäckte den finska designern Mai Niemi. Hennes kläder och smycken andas styrka, kärlek till naturen och hopp.  Så vackra skapelser.

Mai Niemi är en finsk designer som är utbildad på Londons Central Saint Martins College of Art. Efter sin utbildning återvände hon till Finland och arbetar nu som designer och har en butik i Helsingfors, Finnish Fairytale shop.  Hennes verk är inspirerade av finsk-ugriskt kulturarv, Kalevala och naturen. Henns mode är ekologiskt och etiskt framställt hantverk.

HÄR kan du se fler av Mai Niemis kläder och smycken.

Det här är kläder och accessoarer som är gjorda för att man ska känna sig vacker när man bär dem. De passar alla, hur vi än ser ut. Allt är one size. Man kan till exempel ta en enkel klänning eller tröja och lägga till en accessoar från Mai Niemis kollektion och den lyfter hela outfiten och gör den speciell.

I en tid då många köper billigt och massproducerat är det här raka motsatsen till dagens fast fashion. Mai Niemis kläder och smycken är gjorda med omsorg för att användas länge. De är tidlösa och alltid rätt och går att variera och kombinera på många olika sätt. Det här är ekologiskt och hållbart mode som aldrig går ur tiden.

Norge och Island har en tradition av stickade tröjor som de är kända för. Mai Niemi har skapat motsvarigheten till det för Finland. A Finnish Fairytale. De här kreationerna får en att tänka på skogsrån och älvor. Mais kärlek till skogen och naturen lyser igenom i hennes verk.

Det här är så vackra kläder och smycken. Det här får mig att längta till Finlands skogar och sjöar. Det är alltför länge sen jag var där nu.

Allt gott!

Kati

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply