Uncategorized

Detta tvättar jag mitt hår med just nu

Samarbete med Softskin

Ekologiskt schampo

Organic haircare

Jag använder ju helst ekologiska produkter, så även när det gäller hårvård. Jag har testat det mesta: balsammetoden, no poo med ägg, äppelcidervinäger och så vidare och rhassoullera. Och många olika sorters ekologiska schampon & balsam. Vissa har funkat bra, vissa mindre bra. Förr tvättade jag håret varannan dag, men nu behöver jag bara tvätta det ungefär var fjärde dag. Det varierar lite och beror förstås på vad jag har gjort under dagen.

Jag har nu i samarbete med Softskin fått prova ekologiska hårvårdsprodukter från Grön Lycka. En lerschampokaka och en balsamkaka. Sunlit shimmer lerschampo innehåller bland annat eteriska oljor från pepparmynta och rosmarin som balanserar hårbotten och kiselrik kaolinlera som stärker håret och ger en detoxeffekt. Queen of volume hårbalsam är en balsam/inpackning som innehåller risprotein som ger volym och broccoliolja som ger glans och fukt. De är mycket dryga, en schampokaka motsvara ungefär tre normalstora schampoflaskor. De är dessutom hur söta som helst, som små konstverk med inslag av torkade blomblad.

Jag tyckte först att det var lite ovant med schampo och balsam i fast, tvålliknande form. Jag tvättar med schampot två gånger och sköljer mellan gångerna och sedan har jag i av balsamet, och sköljer ur. Jag trodde att det skulle vara svårt att borsta igenom mitt långa tjocka hår sen, eftersom jag brukar behöva väldigt mycket balsam eller inpackning för att kunna borsta det efter tvätt. Men det gick hur bra som helst att borsta och efteråt kändes håret riktigt rent, fräscht, och luftigt. Jag kan dock tänka mig att dessa funkar ännu bättre för kortare hår.

Dessa finns alltså att köpa hos Softskin, som är en butik för ekologisk hudvård, hårvård och kosmetika. Detta är en av mina absoluta favoritbutiker att handla ekologiska produkter från, med kunnig och trevlig personal om man behöver råd eller mer information om något.

 

Allt gott!

Kati

No Comments

    Leave a Reply