Vardag

Byta lysrör

Annonslänk Gina Tricot 

Söndag kväll. Helgen gick fort igen. På fredag var dottern på Halloween-fest som en åttondeklass hade anordnat. Det var mycket större än vad jag hade trott, så mycket barn som var där. Dottern var utklädd till en dark angel. Hon tyckte det var så kul att åka dit. Jag var med också.

Igår kom den här vinterns första snöflingor. Inget som blev kvar på marken dock. Jag har vinterdäcken på bilen redan, det kan ju bli mer snö och halka när som helst nu. Gäller att vara redo.

Idag var dottern ner till sin pappa en stund. Jag skjutsade ner henne och han kom upp med henne sen på kvällen.

Jag har mest fixat här hemma, städat och tvättat osv. Det vanliga. Idag lyckades jag också med något som jag aldrig gjort förut. Skratta inte nu, men jag lärde mig hur man byter lysrör! 😀 I vårt kök har vi en taklampa där det är lysrör, en gammal sak som satt där när vi flyttade in här för 9 år sen. Lampan har inte funkat på flera år, men jag har inte vetat hur man gör när man byter en lampa med lysrör. Igår tänkte jag dock att nu tusan ska vi få ljus i köket, så jag köpte ett lysrör på måfå. Kom hem, stängde av strömmen och bytte lysröret. Men nädå, så lätt skulle det inte gå! Så idag Googlade jag och tittade på nån Youtube-film om hur man byter lysrör. Man måste tydligen byta alla delar på samma gång. Så jag åkte och köpte ett till rör plus två glimtändare. Väl hemma stängde jag av strömmen igen och bytte hela rubbet. Och tadaa! Nu har vi en ljus i köket! 😀 Vi har ju haft andra lampor där, men det är ju ändå bra att ha taklampa som funkar också 😀

Glimtändare. Hade aldrig hört ordet ens innan. Men dessa två rackare ska man alltså tydligen byta samtidigt som man byter lysrören.

Min tröja HÄR

 

Önskar dig en fin kväll!

Kati

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Maxim
  oktober 29, 2018 at 10:13 e m

  Ett lysror haller i ungefar tre ar. Sedan borjar det blinka eller sa tar det allt langre tid innan lysroret tands.

 • Reply
  chocolate
  oktober 30, 2018 at 3:47 e m

  Skruva loss det gamla lysroret och ta med det nar du ska kopa nytt. Skruva ocksa loss glimtandaren som sitter i armaturen. Glimtandaren ser ut som en liten propp och den behovs for att lysroret ska tandas. Bade lysroret och den lilla proppen har troligen suttit lika lange, sa passa pa att byta bagge pa samma gang.

  • Reply
   Kati
   oktober 31, 2018 at 7:29 f m

   Tack för dina råd 🙂

Leave a Reply